DutchEnglishFrenchSpanish
MUSA JOBE
Uw Taxi & Tour Gids
Fathala Gallery
Leeuw in Boom
Leeuw in Boom
Buffels met zwijn op voorgrond
Buffels met zwijn op voorgrond
Zebra's
Zebra's
Het Fathala Wildlife Reserve ligt in het West-Afrikaanse land Senegal. Het bevindt zich een kleine vijf kilometer van de grens met Gambia, vlakbij het plaatsje Karang. Vanaf de grens met Gambia is het park per auto goed te bereiken: de weg ernaartoe is volledig geasfalteerd. Openbaar vervoer naar het park is er niet, wel is het mogelijk een taxi naar het park te nemen.

Het park
Het Fathala Wildlife Reserve bestaat uit drie delen: een aankomstgedeelte, het wildpark en een leeuwengebied.

Het aankomstgedeelte
Na het passeren van het ingangsbord komt men op de parkeerplaats van het park. Deze parkeerplaats bestaat uit een grote zandvlakte waar auto’s en busjes kunnen staan. Achter deze parkeerplaats ligt een grasveld, waarop twee reuzeschildpadden lopen. Om het grasveld heen zijn ronde gebouwen neergezet: een toiletgebouw voor de heren, een toiletgebouw voor de dames en een winkeltje waar tickets en drankjes gekocht kunnen worden. Tegenover dit winkeltje bevindt zich het restaurant, waar zelfgemaakte pizza’s en drankjes verkocht worden.

Het wildpark
Het wildpark is te bezoeken met een eigen auto of met een truck van het park. Alle tochten door het parken worden gemaakt onder leiding van een gids. De trucks van het park zijn open, zodat er gemakkelijk foto’s gemaakt kunnen worden. Voor de kleinere groepen zijn er kleine trucks (maximaal negen personen), maar het park bezit ook één grote truck voor ongeveer twintig mensen.

Het leeuwengebied
De leeuwen worden niet in het wildpark gehouden, maar in een apart gedeelte. Tegen betaling is het mogelijk om een wandeling te maken met leeuwenwelpjes. Dit gaat uiteraard onder leiding van een gids. De wandeling duurt ongeveer een uur en is alleen toegestaan voor personen van één meter vijftig en langer.
Fathala is een Groot Wild reservaat van zo'n 2000 hectare met originele en beschermde Afrikaanse wildernis. Geniet hier van o.a. leeuwen, giraffen, antilopen, gigantische Mahonie bomen, hoog savanne gras en de wilde bush terwijl je per jeep op zoek gaat naar neushoorns, giraffen, zebra's, antilopen en vele andere diersoorten.

In Natuur Reservaat Fathala kan je wandelen met echte leeuwen. De nabijheid van deze majestueuze koningen geven je een ongekend gevoel van oerangst fascinerend gecombineerd met diepe bewondering en ontroering. Gegarandeerd is dit een onvergetelijke ervaring die je echt gedaan moet hebben tijdens je Gambia vakantie. Je wandeling met de leeuwen over de Afrikaanse savanne wordt begeleid door gespecialiseerde Rangers van Fathala.
leeuwen, giraffen, antilopen, gigantische Mahonie bomen, hoog savanne gras en de wilde bush terwijl je per jeep op zoek gaat naar neushoorns, giraffen, zebra's, antilopen en vele andere diersoorten

Taxi Musa Jobe voor een perfecte Vakantie

Taxi Musa Jobe is ideaal voor de vakantievierders onder ons mail of whatsapp uw vluchtinformatie en wij staan klaar op Banjul om u op te halen.

Gambia the smiling Coast of Afrika

De beste vakantie ooit geboekt

Aardige mensen en heerlijk weer

Musa Jobe uw taxi chauffeur

Telefoon

(220) 3743273